Registrera mobilnummer sms-tjänst - Vivab.info

Registrera mobilnummer sms-tjänst

Vi använder sms för att informera vid driftstörningar, både akuta och planerade. Funktionen med sms är ett sätt att nå våra kunder snabbt för att exempelvis informera när vi behöver stänga av vattnet. Tjänsten används enbart för att informera om driftstörningar. Självklart informerar vi även om våra driftstörningar via hemsidan och i vissa fall via radio och tidningar. Du kan registrera eller avregistrera ditt mobilnummer. Observera att du inte kan registrera utländskt mobilnummer, men du kan istället registrera din e-postadress. Om du så önskar kan du registrera både (svenskt) nummer och e-post.

Har du ett mobilnummer registrerat på din adress, dvs ett mobilabonnemang för privat bruk, får du automatisk sms vid driftstörningar för den adress mobilnumret är kopplat till. Är ditt mobilnummer inte registrerat, dvs om du har kontantkort, numret registrerat på din arbetsplats eller har fler fastigheter du önskar få sms-avisering om, kan du själv registrera mobilnumret nedan.Så här fungerar det!

Genom vårt sms-system kan vi plocka fram de mobilnummer som är registrerade på de fastigheter som driftstörningen gäller. Vi skickar därefter ett sms till dessa mobilnummer. Det går inte att besvara de sms vi skickar. Om du exempelvis har ett oregistrerat kontantkort eller om ditt mobilnummer är registrerat på din arbetsplats så nås du inte per automatik av våra sms. Via Självservice kan du lägga till och ta bort nummer för din egen fastighet.


Vanliga frågor

Hur kan ni ha mitt mobilnummer?
Ditt mobilnummer hämtar vi från din teleoperatör som har en databas över alla registrerade mobilnummer. Uppgifterna vi hämtar är samma uppgifter som till exempel Eniro använder. Om du har hemligt nummer är det din teleoperatörs ansvar att inte lämna ut ditt telefonnummer.
 

Jag har ett kontantkort - kan jag få sms ändå?
Javisst, anmäl ditt nummer via Självservice så får du ett sms om någon driftstörning påverkar din adress.

Jag tycker inte att mina barn behöver få sms från er, hur tar jag bort deras mobilnummer?
Genom registreringsfunktionen i Självservice kan du även välja att ta bort nummer från din adress.

Mitt mobilnummer är registrerat på mitt jobb, vad gör jag då?
Via Självservice kan du koppla ditt mobilnummer till adressen där du bor.

Kan jag ange samma mobilnummer för flera adresser? 
Självklart kan du ange samma mobilnummer för flera fastigheter, det gör du via Självservice.  

Om jag inte vill ta emot fler sms från er?

Om du inte vill ta emot sms från oss kan du anmäla det via Självservice. Där kan du både lägga till och ta bort nummer från din fastighet. 

Vivab skickar sms

Vivab skickar ut sms vid driftstörning som gäller:

- avstängt vatten på grund av t ex vattenläcka eller ledningsarbete

- ändrad dag för hämtning av avfall eller ändrad vecka för slamtömning

Sms skickas till de telefonnummer som är registrerade på adresserna i det aktuella området.

Är du osäker på om ditt mobilnummer är registrerat kan du själv göra det genom att fylla i formuläret via länken här på sidan.