Städa stränderna - Vivab.info

Städa våra stränder!

Varje år driver stora mängder skräp iland längs Västkusten. Den största boven är plast, men även glas och metall kommer upp längs våra kuster och stränder. Skräpet bryts inte ner utan blir liggande där under årtionden eller ännu längre om det inte städas bort.  Skräpet som kommer längs vår kust har ökat drastiskt under de senaste åren och därför behöver vi alla hjälpa till med att plocka upp skräpet som spolas upp. 

Gör det till en utflykt

Ta med familjen eller en vän och gör det till en utflykt. Oftast finns det fina områden kring kusten eller stranden, ta med sopsäckar, arbetshandskar och fika och gör det till en heldag. Med strandstädarkartan går det enkelt att markera vart ni har städat. 
 

Strandstädarkarta

För att underlätta städandet har Västkuststiftelsen utvecklat en digital strandstädarkarta. Strandstädarkartan är en karta som finns både på en hemsida och som en app. Appen kan du enkelt ladda ner till din mobil eller till en annan enhet. Strandstädarkartan kan du använda för att se vilka områden som redan är städade, områden som du kan städa och områden där det finns planerad städning. På kartan kan du även markera de områdena som du själv har städat.