Möt en miljöarbetare - Vivab.info

Carina - miljöarbetare på återvinningscentral

”Att få vara utomhus och möta alla härliga kunder” svarar Carina snabbt på frågan om det bästa med jobbet som miljöarbetare. Hon har jobbat på VIVAB något år och tillbringar den största delen av sin arbetstid på den nya återvinningscentralen på Holmagärde i Varberg. 
En vanlig dag på jobbet innebär bland annat att möta kunder vid infarten, svara på frågor och ta emot farligt avfall. Att ständigt plocka undan och städa är en annan del av arbetet, det är viktigt att det ser prydligt och rent ut på våra återvinningscentraler. 

Carina är en öppen och social person och den del av jobbet som handlar om kundkontakt är den som hon tycker är allra roligast. Att möta kunden med ett leende och svara på alla typer av frågor är något våra miljöarbetare gör varje dag. ”Det finns inga dumma frågor, det viktiga är att vi sorterar rätt” säger Carina. Just att våga fråga gäller både för kunden och som ny på jobbet på återvinningscentralen. Här är det självklart att man frågar om man inte kan eller vet något. Medarbetarna är hjälpsamma och Carina tycker att känslan av att man jobbar åt samma håll är stark i gruppen. 

Att gilla att prata med människor, både kunna lyssna och våga fråga är egenskaper som är bra att ha om man vill jobba som miljöarbetare. Dessutom är det en fördel att tycka om att vara utomhus och att ha ett miljöintresse. Carina återkommer ofta till miljöaspekten med hennes jobb, att det är ett väldigt konkret sätt att bidra till en bättre miljö. ”Det är viktigt med återvinning, det är framtiden det handlar om” säger hon självklart. 


Carina - miljöarbetare

Möt några av våra medarbetare

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Här hittar du intervjuer med några av våra medarbetare.
Lediga tjänster just nu

Just nu söker vi: