Möt en driftchef - Vivab.info

Andreas  - driftchef för reningsverk

År 2000 gjorde slumpen att Andreas fick ett sommarjobb på vattenverken och reningsverken i inlandet i Falkenberg. Ett jobb som gav mersmak. När han sedan blev erbjuden ett kortare vikariat och därefter en tjänst som maskinist (den yrkesroll som nu kallas drifttekniker) på reningsverket Smedjeholm var det självklart att tacka ja. 
Att det var ett bra beslut är det ingen tvekan om, 20 år senare jobbar Andreas fortfarande kvar, nu som driftchef för inlandet med sin placering på det nya reningsverket i Ullared. Han har sex medarbetare i sin arbetsgrupp och tillsammans säkerställer de driften för ett 20-tal reningsverk i inlandet, både i Varberg och Falkenberg. "Ingen dag är den andra lik", säger Andreas med ett leende. "Jag har ett otroligt varierande arbete, allt från driftmöten, budget och fakturahantering till spännande utvecklingsprojekt och arbetsmiljöfrågor."
 
På frågan om varför han stannat så länge kvar hos samma arbetsgivare nämner han bland annat alla engagerade medarbetare och det ständiga fokuset på miljöfrågor men framförallt möjligheten till utveckling, både för verksamheten och i sin egen roll. Andreas tycker att VIVAB är bra på att uppmuntra och skapa möjligheter för att ta sig vidare inom företaget om man vill. Till nya arbetsuppgifter, en annan yrkesroll eller, som i Andreas fall, att få testa ledarrollen. Han fick erbjudandet om att bli driftchef för ungefär fem år sedan och kände sig först lite tveksam och nervös men med lite pepp och uppmuntran från sina chefer tackade han till slut ja. "Det var riktigt roligt att få frågan, att man från arbetsgivarens sida trodde på mig. Jag är stolt över att jag vågade tacka ja", säger Andreas.

Att få utveckla och förbättra verksamheten är något av det bästa med jobbet. Med sitt stora intresse för reningsfrågan tillsammans med många års erfarenhet känner Andreas sig uppskattad och värdefull. Hans erfarenhet är ett stort plus, den gör det enkelt att tänka sig in i processer och se förbättringsmöjligheter. Om det är något han skulle vilja ändra på är det att få mer tid tillsammans med sin arbetsgrupp, de är geografiskt utspridda och ses sällan allesammans. Det är en utmaning, både som medarbetare och chef. "Jag skulle gärna träffa mina medarbetare oftare", säger Andreas och fortsätter: "de är ju det viktigaste jag har, utan min personal är jag ingenting."

 

Andreas - driftchef för reningsverk

Möt några av våra medarbetare

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Här hittar du intervjuer med några av våra medarbetare.
Lediga tjänster just nu

Just nu söker vi: