Åtgärdade driftstörningar - Vivab.info

Åtgärdade driftstörningar

13 okt kl 18:29 Nu kan vattnet i Varberg användas som vanligt - produktion i full gång 

Uppdaterad 10:20, 15 oktober

Nu kan Vivabs kunder använda vattnet som vanligt igen och vattenverkets produktion är i full gång. Under natten har vattenreservoarerna fyllts på och alla driftsproblem i vattenverken är lösta. Uppmaningen om att vara sparsam med vattnet är borttagen. 


Uppdaterad 16:30, 14 oktober

Uppmaningen om fortsatt sparsamhet ligger kvar minst över natten till fredag den 15 oktober. Under fredagsmorgonen gör Vivab en ny bedömning. Fokus ligger nu på att återhämta kapaciteten i vattenverket, fylla på våra vattenreservoarer och återkomma till en mer normal produktion.  Vi uppmanar till fortsatt varsamhet för att det vatten vi nu har tillgång till ska räcka till alla. Använd endast vattnet till mat, dryck och hygien! Uppmaningen om fortsatt sparsamhet gäller både privatpersoner och företag. 


Vi har fått igång vattenproduktionen igen men med begränsad kapacitet. Eftersom vi nu behöver fylla på våra reservoarer och säkra ett stabilt läge behöver vi fortsatt vara sparsamma. Vi har samlat frågor och svar om läckan längst ner på sidan. 


Vattenkvaliteten fortsatt god

Ingen förorening av dricksvattnet har uppstått utan vattnet kan användas som vanligt. Det kan upplevas grumligt, bubblande och något färgat men det är inte farligt för hälsan. 


Vattentankar finns utställda enligt nedan. 


Hämta vatten - här finns vattentank placerad

En vattentank finns vid Varbergs Arena, Kattegattsvägen 26


En vattentank finns vid Håsten, Stensåsavägen vid sporthallen. Se markering på bild nedan: