Översikt - Vivab.info

Driftstörningar

5 apr kl 15:49 Sent debiterade vikter på fakturan

Har du frågor på din senaste faktura? På grund av en fördröjning i faktureringen var vikter från oktober inte med på din föregående faktura. Därför är de med på denna fakturan. Du kommer inte betala dubbelt.

Du som är nyinflyttad ( mellan 1 oktober – 31 mars) kan ha fått en vikt från oktober 2021 på din faktura. Vi kommer att korrigera detta genom ett avdrag på din nästkommande faktura. Du behöver inte göra något som kund. 


Har du frågor är du välkommen att kontakta Kundservice. E-post: vivab@vivab.info Telefon 0757-27 40 00. 
Dela till
Visa mindre

14 mar kl 10:58 Vägarbete Arvidstorp, Falkenbergs kommun

Ett vägarbete kommer påverka avfallshämtningen för dig som bor på Viljansvägen 25, 27, 29, 31 samt Postvägen 21, mellan 7 mars och 31 maj. Du som bor här behöver därför ställa dina kärl på trottoaren i korsningen Viljansvägen/Postvägen inför tömning. 
Låt kärlen stå framme från kl. 06.00 och låt de stå framme tills de är tömda. Den första tömningen som påverkas är imorgon tisdag 15 mars.


Kolla att ditt/dina kärl har en etikett med din adress på innan du kör fram dem, så att du får med dig rätt kärl tillbaka. Om kärlen saknar etikett är du välkommen att kontakta kundservice.


Sms är skickat till berörda kunder. Har du inte få ett sms? Klicka på denna länk så kan du registrera ditt mobilnummer för framtida sms gällande driftstörningar.

Dela till
Visa mindre

1 sep kl 07:45 Åtgärder pga Covid-19

Vivabs verksamhet fortsätter som vanligt, men för att minska risken för smittspridning håller Vivabs kundservice stängt för besök tillsvidare. Vi hjälper dig gärna via telefon och e-post.

Har du ett bokat möte? 

Om du har en bokad tid med någon av våra medarbetare möter hen dig utanför byggnaden. OBS! Har du förkylningssymptom ber vi dig att boka om mötet. 

Återvinningscentralerna är öppna som vanligt

Våra återvinningscentraler i Varberg och Falkenberg håller öppet som vanligt men självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minimera trängsel. Vi kan därför komma att begränsa antalet fordon och personer på återvinningscentralen, vilket kan medföra att ditt besök tar längre tid än vanligt. Här kan du se när det passar bäst att besöka oss: 
Öppettider Varberg
Öppettider Falkenberg

Återvinningscentralernas kontor och återbruk har tidigare hållit stängt men har nu öppnat igen. 

Har du förkylningssymptom ber vi dig att vänta med att lämna avfall tills dess att du är symptomfri. 

Hushållsavfallet hämtas enligt ordinarie schema
Just nu hämtas hushållsavfallet som planerat. Vi har för tillfället inga störningar vad gäller hämtning av hushållsavfallet. Se till att ditt avfall är korrekt förpackat i påsar och förslut dem ordentligt innan de kastas i sopkärlet. 

Kundservice hjälper dig gärna 
Vi besvarar dina frågor om bland annat vattenmätaravläsning, faktura eller återvinningskort via telefon 0757-27 40 00 eller e-post vivab@vivab.info. Tänk på att vi kan ha något längre svarstid då vi periodvis har ökad belastning. 

Dela till
Visa mindre

Planerade arbeten

Här kan du läsa lite om våra planerade arbeten.
Läs mer

Åtgärdade driftstörningar

Här kan du läsa om åtgärdade driftstörningar

Läs mer

Information via sms

Vid driftstörningar kontaktar vi ibland våra kunder via sms. Vi skickar sms till de nummer som är registrerade på fastigheter i området som berörs.
Läs mer

Efter ett ledningsarbete eller vattenläcka...

... kan vattnet upplevas grumligt, missfärgat eller bubblande. Det ska försvinna genom att du låter vattnet spola i kranen en stund. 

Om vattnet blir missfärgat beror det på att vattenflödet i röret har ändrats. Då kan de beläggningar som finns i ledningarna släppa och det är detta som färgar vattnet. Beläggningarna är inte farliga utan består av främst järn och mangan, alltså ämnen som naturligt finns i dricksvattnet.